onsdag 29 april 2009

Dags för nästa avstängning i pendeltågstrafiken

I samråd med tågoperatörerna har Banverket valt att stänga av tågtrafiken mellan Stockholm Södra och Stockholm Central, nu 1 maj kl 13.15 - 3 maj kl 13.25. Anledningen till denna helg är att minimalt med arbetsresor sker dessa dagar. Syftet är att bygga om signalsystemet så att fler tåg skall kunna ta sig igenom "getingmidjan" (på Tegelbacken) per timme. Detta ingår i "de 44 åtgärderna" för banverkets del i "Kraftsamling Stockholm Mälardalen".

SvD klämmer till med att SJ sätter in ersättningsbussar och tror att det ska fungera smidigt. SJ-bussarna stannar på Rosenlundsgatan vid Stockholm Södra och vissa vid Södertälje Södra. Dock är SJ såpass fiffiga att de leder om så många södergående tåg som möjligt "norröver", här finns SJ's meddelande.

SL sätter inte in några ersättningsbussar, utan räknar med att trafikanterna till Stockholm C, istället klivet av vid Stockholm Södra och går till Mariatorget, alternativt tar tunnelbanan från Farsta Strand till City. Gissa vilka resenärer som kommer att ta SJ's ersättningsbuss... (så jag hoppas att de har tagit i med råge när det gäller antalet beställda bussar)

Bäst på att förhandsrapportera om "allt" är faktiskt DN, jag gratulerar till mycket bra förhandsbevakning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar