fredag 27 mars 2009

SL tar inte hand om sina resenärer – när det gäller

20090327680

Det här är det sista tåget som gick mellan Nynäshamn och Västerhaninge på flera timmar denna fredag morgon, strax efter konstaterade SL/Stockholmståg/Banverket att det var signalfel på banan, igen.

De resande norrut kom undan hyfsat denna morgon, då de faktiskt fick åka tåg till sin distination. 7.15 gick SL ut med infromation och berättade att buss ersatte på sträckan mellan Västerhaninge och Nynäshamn.

Detta känner jag igen sedan tidigare, och vet att Stockholmståg luras, medvetet eller omedvetet. Man har Swebus som partner och beställer ersättningsbussar från närmaste Swebus garage – detta ligger i Huddinge eller i Tyresö. Vän av ordningen kan snabbt räkna ut hur lång tid det tar för en buss att komma därifrån, om det finns en buss och en förarre som kan köra. Denna morgon var ingent undantag..

20090327681
När nästa tåg skulle gå söderut mot Nynäshamn från Västerhaninge, så fanns det så här många ersättningsbussar… (noll). Däremot fanns det en hög med passagerare som väntade på sin ersättningsbuss.

20090327682

Eftersom driftssäkerheten är hög på sträckan, enligt SL, har man dragit in de ersättningsbussar som har följt tågtrafiken. Samtidigt står det att man har hög beredskap…( i deras fantasi)


Någon buss gick aldrig denna morgon
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar