fredag 27 mars 2009

Det är inte alltid SL’s fel att bussarna inte går

20090327690
I kväll höll jag på att inte komma hem alls i Boo i Nacka.  Normalt fungerar bussarna utmärkt.. utom när vädrets makter slår till.

I Nacka är kommunen av den åsikten.. “vi väntar lite innan vi sandar/saltar, så sparar vi lite mer pengar”. VIlket innebär att det är glashalt när snön kommer och det gjorde den ikväll.

Idag försökte en ung busschaufför köra buss 442 uppför en fet, lång och seg backe i Björknäs mot mitt hem. Chauffören försökte tre gånger att ta sig upp för backen, innan han uppgivet suckade “det går inte".

Så vi tappra passagerare fick gå backen upp och sedan ned, för att hoppas att någon senare buss skulle komma uppför backen och ned till oss. Det var snöstorm, och undertecknad var varmt klädd, men hade varken mössa eller handskar.. det kändes i snöstormen.

Vi försökte beställa taxi, men det kan man inte till en busshållplats, upplyste Taxi Stockholm oss om. Empatin stod inte högt i kurs där inte.

Till slut kom en buss uppför backen och ned till oss vid St. Petri skola.
Busschauffören han bromsade, bromsade, bromsade och bromsade.. och bussen gled och gled i det osandade väglaget. Gissa om vi var glada till slut, och vi fick chansen att värma oss en stund.

 

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar